Magneds spreidt zijn vleugels verder uit in Europa

Met een eerste project voor Zwitserse grootheid Migros en een loyalty platform voor Deense supermarktketen Lovbjerg zijn de eerste stappen over de landsgrenzen gezet. Maar de internationale ambities van Magneds reiken nog veel verder. Daarom is er gezocht naar geschikte bondgenoten om gezamenlijk nieuwe Europese markten te veroveren, met als resultaat: dependances van Magneds in Duitsland, Spanje en Polen.

282670 europe 680f4f large 1528789894

Krachten bundelen

Het in eigen huis ontwikkelde digitale platform S7 is het uitgangspunt voor de sales- en loyalty-oplossingen van Magneds. Met bouwstenen als winacties, cashbacks en diverse spaarsystemen worden programma’s op maat gecreëerd voor A-merken uit o.a. de retail, FMCG en petrolbranche. Het platform is zo ontwikkeld dat er snel geschakeld kan worden naar andere landen, talen en campagnes. De nieuwe internationale partners kunnen het platform dan ook direct aanbieden aan de merken in hun land, en zo met de 360° service van Magneds en hun eigen ervaring en kennis van de lokale markt een totaaloplossing bieden.

 

Oude markten, nieuwe kansen

Polen kent een behoorlijk traditionele markt met een agressieve prijs- en promotieslag. Maar digitalisering, de verbeterde privacywetgeving en andere maatschappelijke ontwikkelingen zoals de voorgenomen zondagse winkelsluiting vormen de ideale voedingsbodem voor de oplossingen van Magneds. Ook Spanje heeft een tijd gekend waarin de prijzenoorlog de boventoon voerde, maar ook hier broeit het. “Loyaliteit en engagement zijn nog onbekend terrein voor de meeste fast movers. S7 biedt hierin houvast”, aldus Luis Carrascoso van Viva Marketing Spanje. De heldere werking, kostenefficiënte toepassing en meetbare resultaten van de verschillende modules moeten retailers ervan overtuigen dat digitalisering dé oplossing is en S7 de motor daarachter.

 

Geen woorden maar daden

Michael Gorius van het Duitse Viva Marketing hoort iedereen praten over digitalisering, maar ziet te veel merken en retailers de daad niet bij het woord voegen. Ook hij ziet dit als hét moment voor wat hij noemt marketing 4.0; de nieuwe shopper activation. Hoewel het fundament hiervan digitaal is kan volgens hem het verschil gemaakt worden in de offline touch points en verover je met sterke, authentieke content pas echt een plekje in hart en hoofd van de consument. Magneds en Viva Marketing zijn klaar om samen te bouwen aan levenslange relaties tussen merk en consument, passend in het digitale nu.